(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Perníčky po upečení měkké hned i Bezlepkové jsou dobré
Potřebné ingredience
Na těsto:140g moučkového cukru,1-2vejce,100g Hery nebo jiného tuku,2lžíce rozpuštěného medu,2lžičky perníkového koření,1lžička jedlé sody,400g hladké mouky kdo nemůže dá BZL-Jizerku Na polevu: 1bílek a asi tak 180g moučkového cukru 2krát prosatého,musí být jemný,pak 2lžičky citronky a 1lžičku solamylu.
Postup přípravy
Ja dávám vše do pekárny a ta mi těsto udělá sama.Jinak v míse utřeme cukr s vejci a s měklou Herou,pak přidáme med a mouku, koření a vypracujeme těsto.To necháme v chladu asi 30minut odpočinout pak použijeme na vykrajované perníčky.Perníčky vykrájené dáme na plech vyložený papírem a potřeme je vajíčkem.Pečeme na 180°C dozlatova
Nedávat víc medu,jinak stvrdnou perníčky.
Pokud těsto moc lepí přidáme mouku
Nedávat víc medu,jinak stvrdnou perníčky.
Pokud těsto moc lepí přidáme mouku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
PavlaKubíčková
(upraveno)
22. 12. 2022, 17:50
Zkoušela jsem bezlepkovou variantu, a jsou teda suché jak poušť
toornado
(upraveno)
27. 12. 2010, 18:51
Reni, moc děkuji za recept, těsto jsem udělala v pekárně a perníčky byly úžasné
Viko
(upraveno)
4. 1. 2011, 21:24
@toornado
Tak jsem ráda,že se Vám povedli